Așa cum spune titlul una dintre cele mai faimoase cărți despre scrierea tezelor,

Thesis Editing and Thesis Proofreading Services

încearcă să scrii 15 minute în fiecare zi. Această scriere poate fi notele ample menționate mai sus, o descriere pentru dvs. a experimentului pe care l-ați efectuat astăzi sau poate gânduri despre proiect în ansamblu. Scriind în fiecare zi, reușești cel puțin două lucruri: în primul rând, reduci anxietatea față de scris, demonstrându-ți că poți face asta în fiecare zi; în al doilea rând, o mare parte din ceea ce scrii va fi probabil, direct sau indirect, sursa materialului pentru o lucrare de licenta ta.

Nu uita că ai scris mai multe documente de succes înainte lucrare de licenta (sau nu te-ai afla în stadiul de redactare a unei teze). Indiferent de îndoielile pe care le-ați putea avea cu privire la abilitățile dvs. specifice de scris, în mod evident, facultatea a simțit că scrisul dvs. este satisfăcător. Privește din nou documentele pe care le-ai scris anterior pentru a-ți aminti succesele tale.

Și mai important, nu ești singur. Aproape fiecare autor de teză, inclusiv mulți dintre profesorii a căror activitate o admiri și a căror îndrumare o cauți, s-a simțit copleșit de sarcină. Așa că nu te izola în timpul procesului de teză. Deși poate fi dificil la început să discutați temerile sau îndoielile dvs., discutați cu alți autori de teze, cu alți studenți, cu conducătorul dvs. sau cu membrii facultății. Veți descoperi că și ei au temeri și scurte crize cu blocajul scriitorului. Împărtășirea sentimentelor tale va scăpa de o mare parte din anxietate, arătând că ești la fel ca toți ceilalți. De asemenea, împărtășiți sugestii despre cum să depășiți obstacolele.

O notă finală: atunci când decideți ce merge unde și ce să includeți, va trebui să faceți multe apeluri de judecată. Nu există formule clare pentru a lua aceste decizii. Trebuie să te gândești cu atenție la scopul tezei tale și la cine o va citi. Adresați-vă directorului de teză și/sau departamentului dumneavoastră pentru sfaturi cu privire la astfel de probleme.

O lucrare de licenta este cea mai semnificativă realizare a diplomei dvs. de licență. Este o expresie oficială a faptului că ai cerut cunoștințe academice teoretice și metodologice. O teză de succes are două calități principale: în primul rând, identifică o întrebare bună; și în al doilea rând, oferă un răspuns satisfăcător la această întrebare.

Pentru majoritatea scriitorilor, o lucrare de licenta este cel mai lung manuscris pe care l-au scris, așa că lungimea sa este adesea cel mai copleșitor aspect al sarcinii. Cu toate acestea, sarcina nu vă va copleși dacă respectați următorul sfat.

  1. Gândiți-vă la teză ca la o serie de mici sarcini conexe. Nu vă gândiți la întreaga sarcină. Nu trebuie să „scrii o lucrare de licenta”; în schimb, ai de îndeplinit o serie de sarcini, dintre care multe probabil le-ai îndeplinit în trecut. Faceți unele cercetări din literatura de specialitate similare ca sferă — dacă nu în procedura sau tehnicile exacte — cercetării pe care le-ați efectuat pentru diferite clase.
  2. Rezumați și poate comentați literatura pe care ați examinat-o. Probabil că ați mai făcut căutări de literatură pentru cursuri.
  3. Efectuați câteva experimente sau lucrați pe teren. Din nou, acestea sunt sarcini cu care probabil ești deja familiarizat de la cursuri.
  4. Scrieți rezultatele acelor experimente sau lucrări de teren.
  5. Trageți concluzii din ceea ce ați făcut.
  6. Vezi cum rezultatele și concluziile tale se potrivesc cu literatura și munca din domeniul tău.
  7. Pune toate aceste piese laolaltă într-un întreg coerent, urmând un format pe care ți-l va oferi departamentul tău sau unul pe care îl vei găsi într-un jurnal din domeniul tău.
  8. Editați documentul cu atenție pentru format, ortografie, gramatică și mecanică.

Privită din această perspectivă, scrierea unei teze înseamnă doar îndeplinirea unei serii de sarcini cu care ești deja familiarizat. O greșeală tipică și costisitoare pe care scriitorii de teze o fac adesea este să încerce să facă mai întâi toate celelalte sarcini (mai familiare) (de exemplu, efectuarea de experimente, efectuarea căutării literaturii) înainte de a scrie un cuvânt. Aceasta nu este o abordare productivă. Începeți să scrieți acum, chiar dacă sunt doar gândurile tale aleatorii despre ceea ce ai vrea să demonstreze o lucrare de licenta. Pe măsură ce căutați prin literatură, de exemplu, păstrați note cuprinzătoare. Într-o zi în care nu poți ajunge la bibliotecă sau laborator sau când te-ai uitat în toate sursele posibile, începe să scrii rezumatele literaturii. De asemenea, scrieți-vă note lungi despre modul în care credeți că cercetarea dvs. se va conecta la literatura pe care ați citit-o. Aceste note vor face două lucruri: în primul rând, pot fi o sursă valoroasă de informații mai târziu în proces; în al doilea rând, te fac să scrii. Pe scurt, despre orice sarcină pe care o efectuați poate fi scrisă.